when iman is inside

:: life is beautiful when everything is for Allah SWT ::

Tuesday, March 9, 2010

:: hari-hari kosong ::

dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihaniselawat dan salam buat Rasulullah SAW,keluarga,para sahabat serta seluruh para anbiya' sepanjang zamanhari demi hari yang berlalu terasa kosong..

apakah aku benar-benar telah mengisi usiaku selama hampir 22 tahun ini dengan memperhambakan diri kepada KEKASIHKU, Allah SWT?

sejak kebelakangan ini sering benar diri terasa tenat..

kepedihan di dada makin menyengat..

batuk sering berkunjung..

apakah aku masih punya waktu untuk terus-terusan memperbetul diri agar bisa menjadi hamba sejati?diri terasa jauh ketinggalan dari sahabat2 yang keyakinan mereka seolah langsung tak tergugat andai taufan sekalipun melanda..

diri ini?

masih sibuk memperbetul diri dan mencuba memenuhi dada dengan sebanyak mungkin ilmu tentang agama suci ini..semalam saat ku tatapi artikel iluvislam.com berjudul "susah nak beribadah "..

aku dapati bahawa sukar untuk menjaga mata,telinga,mulut dan hati..mulut mungkin mudah untuk dijaga, mata mungkin juga mudah dan telinga serta hati ?

ah..perlu banyak uzlah ni..

uzlah di tengah ramaiapa pun..akan datang ana akan berkongsi perihal hidup insan2 mulia di sisi Allah yang bukunya baru ana baca..insya Allah akan ana kongsi dengan sahabat2..salam perjuangan..0 comments:

Post a Comment